ASSALAMUALAIKUM..

Terhasilnye 'MY LOVELY ENGLISH' ni adalah kerana minat.. Minat dengan 'Kesenian'.. Abstraknya seni.. Tuan punye blog nie minat bab2 Decoupage, Gaya Ala-Ala English, Masak-Memasak.. eii mcm2 lagi le :)

Luahan cerita suka duka dalam kehidupan seharian, cerita-cerita disini bukannya untuk berbangga diri, cerita untuk mengisi masa lapang..

Laman nie just 4 fun, untuk berkongsi idea & mencari kawan-kawan yang sama minat...

Terima kasih Sya ucapkan kiranya teman-teman sudi luangkan masa dan singgah di blog Sya yang tak seberapa ini..


'WELCOME & THANK'S A LOT'....
~Luv... Eysha~

CUBA KLIK MESTI BESH!! RUGI WOOO TAK KLIK..

~ KAWAN-KAWAN SAYA~

Monday, 22 July 2013

:: Kembali Bersiaran ::

Assalamualaikum...
Ya Allah! dah berkurun lama betul sya x apdet blogkan?? nak tau masalah utama sya?? #sebenarnyesayaterlupapassword!
mcm mana la boleh kelupaan... slalu sya save terus password kat lappy, computer opis pastu nak dijadikan citer.. lappy sya hancus.. computer opis kena block (geram je)
pastu guna la tab.. nak login kat tab hampeh xboleh! gara-gara lupa password!
Ari nie di bulan pose nie computer opis xdi blocking lagik.. try punye try hehehe.. rezeki sya bole dah...
yey!
#moralofdstory pasnie JANGAN SAVE password!!
ok nnti ade kelapangan sya apdate lg ye kekawan...
RINDU berBlogging!

Tuesday, 4 December 2012

:: Crepe lagiiii ::

Musim kan... kalo musim kek tu kek aje yg di paparkan...
skrg nie musin doyan...
so crepe le yg amik alih tugas... hihihi

Pada yg create resepi crepe doyan nie.. Kami yg ambik part mengcrepe amat2 berterima kasih...
dgn crepe nie le ade rezeki untuk kami...
semoga anda yg mencipta crepe nie dimurahkan rezeki  :-)

pada yg sudi mengoder crepe dr sya, terima kasih :-)

Published with Blogger-droid v2.0.9

Thursday, 29 November 2012

:: MENGCEREPE PULAK KITA ::

Assalamualaikum.. hai...

dah baca tajukkan??
sekarang nie kan ke musim buah.. xpecially buah durian...
dan dengan buah durian nie la jd fenomena crepe...
pernah dengar tak?? CREPE DURIAN..
camne rasa?? hurmmmm... sedap leee...
kulit nye ala2 ketayap.. tapi..tapi bukan ketayap ye... ALA-ALA aje...
didalamnye dilaputi Cream yg supe duper sedap dan diintikan dengan durian yg fresh...
betullll.... dan dimakan dikala sejuk...
laju je masuk kat tekak... seriessss...

kat fb skrg nie mmg fenomena crepe semalaysia.. ceruk mana pun crepe..crepe..crepe...
pada yg xrasa lg, marilah kita merasakan kesedapannye.....

sya pun amik le bahagian dlm crepe semalaysia nie...
utk orang KUALA KANGSAR dan IPOH blh le kalo nak merasa...
6pcs RM10 SAHAJA....
CREPE INI TIDAK BOLEH DI POS YE!!!!!
kalau pos maknanye jadilak TEMPOYAK KREPE....

kalo nak tahu kesedapannye, org2 sekitar KK N IPOH blh le email kat sya..
sya xbuat selalu ye... brgantung pada permintaan sahaja.. (lagipun nak kasi yg fresh)

email sya cm biasa...   eysha_zal@yahoo.com

bye...
wassalam.....

Published with Blogger-droid v2.0.9

Monday, 12 November 2012

:: Cuti oh Cuti ::

Assalamualaikum...
Selamat berhari isnin..

tentu ramai yang bercuti kan? minggu nie minggu cuti seMalaysia..
cuti umum + cuti rehat senirik dapat seminggu tu...
sya xbrcuti, almaklum le dah duk tpt senirik...
just jejalan bwk anak2 mkn angin aje..
hari bekerja kita kerja.. smpn cuti utk anak nak masuk darjah satu nanti..

kalo dulukan sya la salah sorg insan yg memenuhi hway nak ke utara tu..hahaha
ingat lg 2thn lps.. nak balik cuti raya d kampung.. wah! memang bz jalan raya time2 cuti..
brtolak lps keje, smpi kampung pkl 1.. wohooo... berenti berbuka lg, dgn jem lg.. ya ampunnn
skrg, tidak lagi.. kihkihkih..

mcm raye puasa ngan haji thn nie.. kami balik kl, umah mak..
senang dan tenang je jalan raya menuju ke kl.. kalo menuju ke utara.. rasanya kena isi minyak cukup2..
makin byk dan padat kereta..
kami tgk seberang jalan mcm pesta pun ade, jem..jem..jem
kalo menuju ke utara slalu yg jem dr jln duta.. kekadang smpi ke rawang jem nye..
kalo time dah nak abis cuti pun sama.. dr tepen smpai la terowong menora tu jem, haiyoo..
time tghari yg rambang, jem pulak tu kesian yg beranak kecik..

pengalaman sya sblm nie.. anak merengek sepanjang jalan, blm kite yg lenguh badan duduk aje..
tp cuti punye pasal jalan je.. bile lg kan, nak2 yg keje, time ni la nak berseronok ngan family..

sya, senang dah kot.. duk tgh2 nak ke penang, kedah blh.. nak ke kl pun blh.. janji poket xmo kosong..hahaha
kami rancang mau keutara pulak.. jejalan bwk anak2..
smbil tu cuci2 mata.. hehehe

kepada yang bercuti, selamat bercuti ye..
Happy Depavali pada yang menyambutnye

Salam Maal Hijrah pada semua umat islam..

*jom berhijrah menuju kebaikan...  :-)

Published with Blogger-droid v2.0.9

Wednesday, 7 November 2012

:: Besday seorang Ibu ::



Assalamualaikum...
Alhamdulillah... syukur..
Hari senin ari tu, Dapat sya meraikan ulangtahun kelahiran yg ke 30an......
wow dah angka 3 dah sya nie... umur xmencerminkan seseorgkan?
xkisah la umur meningkat, seiring usia ni..biarla sya matang dalam kehidupan..
dapat atasi cabaran yang mendatang dengan tenang..
Sya bertuah dikelilingi family yang tercinta.. ibu bapa yang sungguh sporting
suami yang sporting,penyabar segala hal.. anak yang comei dan aktif.. adik2 yang sekepala...
ayah & ibu mertua yg sungguh baik.. ipar2 yang sporting.. kekawan yg besh..
i nak story u, ari had ari tu sya buat kek..
alaaa kekonon kek pra besday sya.. jgn x tau sya ade pra besday, ingat retis aje ade..
tp yg spesel, pra besday nie sya buat kek senirik..
Air tangan Isteri adalah trbaik untuk keluarga... kiranye kek nie utk seprise kan family, walaupunbkn seprise.. hihihi
kek seprise biar le yg trsayang bg... x gitu??
skali skala kita buat trbalik pulak kan??
kek nie pun sbnrye first try dr sya... sya skodeng punye skodeng, nmpk kek yg sedap nie...
then trus la buat.. bende2 ade kat umah, so xsusah le nak mmbuat...
en somi tanye, sape order kek nie.. jwp sya kite wat mkn2 sbb kek nie gambonye nmpk sodapp...
Alhamdulillah menjadik kek sya...
pd sya memey cantik.. (lantak le org ckp syiok senirik)
en somi sya curik2 snap, pastu post kak fb nye.. hahaha kelakar...
sbbnye die bkn jenis nak mengapload bagai kat fb die tu...
sungguh teruja la kot? kekeke
ok la tu... ape pun kite buat yg trbaik utk family...
sya pun xharapkan hadiah bagai, just ingatan dr yg trsayang cukup buat sya...
ape yg somi bg tu smua cukup indah...
nak kongsi?? xyah la kann... shhhh...biar la rahsia...   ;-)
hurmm... harapan sya??
sya xharapkan ape2..
harap kasih sayang en somi sepanjang hayat..
harap kasih sayang yg xbrbelah bg dari family & family mertua yang tercinta...
kesihatan yg baik untuk mengerjakan ibadah & menguruskan family...
so, lets enjoyyy...
Assalamualaikum....
Published with Blogger-droid v2.0.9

Wednesday, 31 October 2012

:: Cake in Jar again ::

Assalamualaikum...
hai..

wordless wednesday?
xpon.. nak taip gak.. hehehe
kek dalam balang lg, sbenarnye kalo xsilap sya la kan.. kek nie tsunaminye dlm thn niejuga la.. kalo xsilap sya la..
kalo silap tlg betulkan yea...

kek nie sama je rasa mcm kek biasa tu, cuma keistimewaannye trletak dlm balang @ jar..
kalo kekawan tgk pun somel je kan, trtarik menarik...
pastu sbb ditambah dengan hiasan reben..
senang dibawa, senang dijaga, senang dimakan, senang disimpan..
tp cm biasala kek mana blh lelama, nak2 ade crim cis kan...
kek nie senang je, xabih mkn simpan jar tu dlm peti ais, kompom lame tahannye...

cake in jar nie sesuai utk dijadikan gift.. besday ke, org kawen ke, tunang ke, cukur jambul ke.. ape2 pun sesuai..

sya buat promosi nie, satu jar bersamaan rm6 sahaja..
xkira jenis kek..
rainbow cake
red valvet cake
choc moist cake..

self pick up @ postage pun sama rege rm6.. cuma postage kena add kos pos la ye..
nak COD buleh, amik kat Ipoh @ Kuala Kangsar

ok thanks  :-)

Published with Blogger-droid v2.0.9